Ukończył Studia Doktoranckie w Instytucie Zarządzania Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu. w Katedrze Zarządzania Strategicznego. Autor wystąpień na Konferencjach naukowych w tym .in. referat pt.: „Technologie wprowadzające rozwiązania o charakterze innowacyjnym, jako determinanty pozyskania kapitału zewnętrznego” na XXI Międzynarodowej Konferencji Naukowej Zarządzanie Przedsiębiorstwem „Teoria i Praktyka”. Ukończył Wydział Prawa i Administracji na Uniwersytecie im Adama Mickiewicza w Poznaniu. Praca magisterska pt.: „Pomoc publiczna a mali i średni przedsiębiorcy”.
W perspektywie finansowej 2014-2020 członek kadry zarządzającej innowacyjnych projektów unijnych, realizowanych z Narodowym Centrum Badań i Rozwoju i PARP. W latach 2007-2013 zaangażowany w projekt Europejskiego Funduszu Społecznego w małopolsce.
Założyciel i Członek Zarządu StartUp’u www.melpulveris.com , który powstał z silnego pragnienia i determinacji do poprawy jakości zdrowia i dobrego samopoczucia ludzi poprzez oferowanie doskonałej alternatywy dla cukru, na bazie proszku miodowego wzbogaconego naturalnym błonnikiem roślinnym. Rozwijanego również dzięki wsparciu unijnych. Pełni Funkcje Członka Rady Pracodawców i Środowisk Społeczno-Kulturalnych przy Instytucie Europejskim UAM oraz Członka Rady Programowej Fundacji Forum Inteligentnego Rozwoju. Aktualnie Pracownik Departamentu Wspierania Przedsiębiorczości PARP.